Duyurular
MİM460 Mimarlıkta Konut Çalışmaları Dersi - ''Türk Evi: Gözlemler-Yorumlar'' Sunumu

Öğr. Gör. Elif Cemre Çelikcan'ın yürüttüğü MİM460 Mimarlıkta Konut Çalışmaları dersi kapsamında 24 Kasım Cuma günü saat 10.00'da Prof. Dr. Ferhan Yürekli'nin 'Türk Evi: Gözlemler-Yorumlar' başlıklı sunumu gerçekleşecektir.

Zoom toplantı bilgileri:
Topic: MİM460 - Seminer: Prof. Dr. Ferhan Yürekli
Time: Nov 24, 2023 10:00 AM Istanbul

Join Zoom Meeting

Meeting ID: 924 1000 0552
Passcode: 674815

Prof. Dr. Ferhan Yürekli hakkında:
Prof. Dr. Ferhan Yürekli, 1956 yılında Üsküdar Paşakapısı İlkokulu’ndan, 1959’da Ankara Yenimahalle Ortaokulu’ndan, 1962 yılında Ankara Atatürk Lisesi’nden, 1967 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. 1970-2012 arasında aynı fakültede Bina Bilgisi-Mimari Tasarım kürsülerinde, asistan, doçent, profesör olarak çalıştı. Aynı fakültede Bina Bilgisi Anabilim Dalı Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı ve Dekanlık yaptı. Ayrıca, Anadolu, Uludağ, Osmangazi Üniversiteleri ile Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsünde davet üzerine Mimari Proje dersleri verdi. Archiprix Türkiye Bitirme Projeleri Ulusal yarışması kurucu üyesidir. Mimarlık çalışmalarını Hülya ve Esin Yürekli ile “Deneyler” adlı kitapta toplu olarak yayımladı. Hülya Yürekli ile birlikte yazdığı “Mimarlık - Bir Entelektüel Enerji Alanı” ve “Türk Evi – Turkish House” kitapları yanında “Mimari Tasarımda Belirsizlik: Esneklik/Uyabilirlik” üzerine bir kitabı ve son yayımladığı “Mimarlık Mimarlığımız” adlı bir kitabı vardır. Maltepe Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanlığı görevinin ardından şu an İstinye Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde görevine devam ediyor.