Duyurular
MİM 292- Tasarım Stüdyosu II _Yunus Emre Anma-Kutlama Yıl Dönümü için Üretilen Öğrenci Posterleri

MİM292 Tasarım Stüdyosu II

2019-2020 Bahar Dönemi

Ders Yürütücüleri: Prof. Dr. Şule TAŞLI PEKTAŞ, Dr. Öğ. Üy. Müge BAHÇECİ, Öğ. Gör. Seçil ÖZCAN,  DSÜ Öğ. Gör. Aysu SAGUN KENTEL, DSÜ Öğ. Gör. Zuhal EKİNCİ, Ar. Gör. Hüma TÜLCE UMAN

UNESCO, evrensel öneme sahip şahsiyet veya tarihî olaylara ilişkin düzenlediği anma ve kutlama yıl dönümlerin arasında şair ve Sufi filozof “Yunus Emre’nin Vefatının 700. Yıl Dönümü  (1241- 1321)” programına yer vermektedir. MİM 292 Tasarım Stüdyosu II dersinin 2019-2020 Bahar Dönemi mimari proje konusu,  2021 Unesco Yunus Emre Yılı- Yunus Emre’nin Vefatının 700. Yıl Dönümü (1321) olarak kutlanması kapsamında, Yunus Emre’nin mezarının bulunduğu Eskişehir Mihalıççık ilçesine bağlı Yunus Emre Beldesi’nde yapılacak “Yunus Emre Sanat Merkezi ve Kütüphanesi” olarak belirlenmiştir. . Her yıl 6 Mayıs’ta düzenlenen Yunus Emre Anma-Kutlama yıl dönümü için MİM 292 Tasarım Stüdyosu II dersi kapsamında öğrenci posterleri üretilmiştir.

Neslihan Efsa Özçelik

Şevval Karaca